Ovde se upoznajete sa određenim poljoprivrednim usevima čiji jestivi delovi imaju posebne ukuse u poređenju sa ostalim iz iste grupe. Praktično, ovde su kukuruzi šećerci, paprike, paradajzi, krastavc, lubenica, dinje, bundeve, cvekla, mladi luk, bosiljak, matovilac, koriander, naznačeni kao poljoprivredni proizvodi, svi mnogo boljeg ukusa u odnosno na uobičajene koje konzumirate. Celokupan Vaš doživljaj svakog od navedenih poljoprivrednih proizvoda ne kreira samo ukus (ne zavisi samo od ukusa), već su tu i drugi kvaliteti sa izraženim doprinosom. Pojmom ukusnost mi smo obuhvatili sve ono što kreira Vaš celokupan doživljaj određenog poljoprivrednog proizvoda. Zato kažemo da su ovde poljoprivredni proizvodi, odnosno sorte i hibridi useva oni koji Vam obezbeđuju mnogo bolje ukusnosti u odnosu na standardne, i više uobičajene. Sve predstavljene proizvode ukusa možete izabrati i probati, te ako Vam se dopadnu pod njihovim imenom tražiti kod piljara ili prodavca, kao i na policama prodajnih centara, i tako ih redovno konzumirati kao pune šake zdravlja i osećaja zadovoljstva.
Ukus i ukusnost međusobno su povezani, ali su različiti pojmovi kada je reč o celokupnom iskustvu osećaja konzumiranja poljoprivrednih proizvoda. Ovde pogledajte šta to podrazumeva ukusnost.