NUTRITIVNA I ZDRAVSTVENA VREDNOST ZIMSKE BUNDEVE BERRETTA PIACENTINA F1

NUTRITIVNA SVOJSTVA ZIMSKE BUNDEVE

Zimske bundeve nisu samo ukusne i svestrane, već nude i brojne zdravstvene prednosti. One imaju nizak udeo kalorija, bogate su dijetalnim valknima i vitaminima, te sadrže izobilje antioksidanasa. Njihov plod je izvor minerala, i ima značajnu ulogu u hidrataciji, podržava zdravu probavu, te ima potencijalna protivupalna svojstva. Ovde možete pročitati o ključnim nutritivnim svojstvima zimske bundeve.

UKUSNA SVOJSTVA ZIMSKE BUNDEVE

Ukus zimske bundeve često se opisuje kao zemljani, slatki i pomalo orašast. Generalno, one imaju blag i pomalo kremast ukus, sličan ostalim zimskim sortama. Kada se kuva ili peče, plod zimske bundeve razvija bogatiji i slađi ukus, što ga čini idealnim za jela poput pite od bundeve, čorbi, supa i peciva. Ukus zimske bundeve pojačan je začinima poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića, koji se obično koriste u receptima na bazi iste. Osim toga, zimske bundeve mogu biti ukusne ako se koriste u jelima kao što su salate od pečene bundeve ili rižota od njih.