Ukusna svojstva dinje mogu se razlikovati u zavisnosti od specifičnog tipa iste, i stepenu zrelosti ploda. Međutim, generalno dinje su poznate po svom osvežavajućem i suptilno slatkom ukusu. Dinja DUBLE F1 ima ultra slatkoću, a da bi je doživeli trebate je probati, i uveriti se u njen poput meda sladak ukus. Upoznajte se sa ukusnim svojstvima dinje kako bi imali mogućnost oceniti mnogo bolju ukusnost DUBLE F1 od onih koje uobičajeno konzumirate. Ovdje su predstavljeni neka od uobičajenih ukusnih svojstava povezanih s dinjom.
Mnogi ljudi obično opisuju dinje kao one koje imaju prirodno sladak i osvežavajući ukus. Slatkoća može varirati od blago slatke do vrlo slatke, u zavisnosti od tipa dinje i zrelosti njenog ploda. Dinja DUBLE F1 je superslatka, i kada je jedete podseća Vas na med.
Dinje su tipično sočne, i često hvaljene zbog visokog sadržaja vode, što ih čini sočnima i onim koje stvaraju osećaj sitosti. Potrošači često cene izbijanje soka kada zagrizu zrelu dinju.
Neki potrošači opisuju ukus dinje kao blag i nežan. Iako je još uvek izrazito sladak, ukus obično nije prenapadajući ni intenzivan. Zbog svog relativno blagog profila ukusa i visokog sadržaja vode, dinje mogu delovati kao čistači nepca.
Dinje se često povezuju s efektom hlađenja kada se konzumiraju, što može biti posebno ugodno tokom vrućeg vremena. Ovaj osećaj pridonosi osvežavajućoj prirodi dinje. Prirodni efekat hlađenja u ustima, čini dinje popularnim povrćem tokom vrućih letnih meseci. Ovaj osećaj hlađenja delomično je posledica visokog sadržaja vode, i može pružiti osvežavajuće iskustvo.
Mnogi ljudi cene kako dinje ostavljaju osvežavajući i čisti osećaj u ustima. Lagani, slatki naknadni ukus često se smatra pozitivnim aspektom konzumiranja dinje.